Potrivit Proiectului, vor fi construite circa 701 locuinţe sociale cu scopul de a găzdui mai multe pături sărace şi vulnerabile cu locuinţe sociale. Au fost selectate 15 obiective situate în 12 oraşe ale RM precum Sîngerei, Glodeni, Basarabeasca, Chişinău, Briceni, Anenii-Noi, Ceadîr-Lunga, Călăraşi, Hănceşti, Făleşti, Drochia şi altele. Costul total al proiectului este de circa 20.3 mln euro, dintre care finanţarea Băncii constituie 13.3 mln euro, restul sumei reprezintă co-finanţarea naţională. Perioada de implementare a proiectului este ianuarie 2012 - decembrie 2017.
„Proiectul va avea un efect multidimensional, prin acordarea locuinţelor beneficiarilor în chirie la preţ accesibil, calculat în funcţie de venitul mediu al familiei, astfel, acordând oportunitatea de a economisi banii pentru a cumpăra propria locuinţă", a spus secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, care a participat la şedinţa Consiliului Administrativ al BDCE.
De asemenea, Proiectul va contribui la crearea de noi locuri de muncă, stoparea migraţiei şi contribuind la dezvoltarea ramurii construcţiilor în Republica Moldova. Proiectul a fost examinat şi aprobat şi ca o consecinţă a implementării cu succes a primei faze a proiectului cu un buget de 7.6 mln euro, care a avut ca obiectiv construcţia a patru obiecte de locuit în oraşele Glodeni, Criuleni şi Chişinău. De pe urma proiectului au beneficiat 581 de persoane socialmente vulnerabile.
De menționat că, până în prezent cu suportul acestei instituţii au fost implementate sau se află în proces de implementate, proiecte în domenii precum construcţia de locuinţe sociale, transfuzia de sânge şi reabilitarea Spitalului Clinic Republican cu un buget total de circa 20 mln euro. De asemenea, Cancelaria de Stat, în calitate de autoritate naţională de coordonare a asistenţei externe, poartă negocieri cu Banca în vederea lansării proiectelor în domeniul aprovizionării cu apă potabilă şi canalizare, construcţia caselor de arest şi construcţia unui nou penitenciar.