La 6 aprilie 2010, Ziarul de Gardă lansează Premiul “Omul de Gardă”.
Premiul “Omul de gardă” este instituit pentru a încuraja, a susţine şi a promova persoanele care, în condiţii inegale, dificile, periculoase, dau dovadă de insistenţă, determinare şi dedicaţie pentru promovarea adevărului şi dreptăţii, scrie redacţia publicaţiei.
Premiul este instituit pentru a încuraja oamenii care rămân neobservaţi, luptând cu nedreptăţile, pentru binele şi viitorul oamenilor din R. Moldova, dar şi pentru a promova exemplul acestor persoane în societate.
Premiul se acordă săptămânal şi constă dintr-o Diplomă şi o încurajare financiară.
Primul «Om de gardă» este Oxana Radu, o tânără care, după ce a fost supusă maltratărilor în Comisariatul General de Poliţie, fiind ulterior condamnată ilegal de un judecător în incinta Comisariatului şi pedepsită cu detenţia la sute de kilometri de casă, a luptat pe parcursul unui an pentru restabilirea adevărului şi pedepsirea reprezentanţilor instituţiilor de stat. Deşi a fost ameninţată în repetate rânduri, Oxana a mers până la capăt, judecătorul Dorin Popovici fiind demis. Curajul ei a încurajat pe alte victime ale torturilor să pornească în căutarea adevărului.
Înmânarea primelor premii va avea loc de Ziua Presei, în cadrul unei acţiuni publice organizate de redacţie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE