Zeci de polițiști sunt la această oră pe străzile Chișinăului în special pe traseele stabilite pentru deplasarea delegației franceze în frunte cu președintele Emmanuel Macron. Angajații IGP îndeamnă și participanții la traficul rutier în capitală să respecte regulile de circulație și avertizează că unitățile de transport care vor îngrădi accesul în timpul deplasări delegației vor fi ridicate și transportate la parcarea specială.

„La acest moment mai mulți polițiști se află pe străzile din capitală pentru fluidizarea traficului, asigurarea ordinii și securității publice în legătură cu vizita președintelui francez Emmanuel Macron.

În context, Poliția îndeamnă atât pietonii, cât și conducătorii auto să respecte regulile de circulație şi semnalele impuse de polițiști, pentru a evita posibile încălcări ale ordinii de drept. Unitățile de transport care vor îngrădi accesul în timpul deplasări delegației vor fi ridicate și transportate la parcarea specială”, se arată într-un mesaj al IGP.

Totodată, oamenii legii le recomandă participanților la trafic „să adopte un comportament civilizat şi respectuos faţă de colegii din trafic” și să nu blocheze intersecțiile și accesul pe străzi, în special cele cu sens unic.

La fel, de dimineață, angajații MAI au îngrădit parcările disponibile pe Bulevardul Ștefan cel Mare din oraș.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE