Reprezentanţii societăţii civile îşi exprimă îngrijorarea în legătura cu campania de discreditare a reprezentanţilor corpului diplomatic care urmăresc evoluţia reformelor din Republica Moldova, comunică Politik.md.
Reprezentanții societății civile consideră că situația convine unor grupuri de interese politice şi instituţiilor media afiliate acestora. Semnatarii mai cred că învinuirile de imixtiune în actul justiţiei, referinţele la faptul că diplomaţii ar avea doar dreptul de a vorbi la general despre problema corupţiei şi „nu pot să arate cu degetul” la cazurile concrete de ilegalităţi şi derapaje antidemocratice, sunt incorecte.  
În context, organizațiile semnatare solicită grupurilor de interese politice care dirijează campania de discreditare a reprezentanților corpului diplomatic să înceteze aceste atacuri nefondate şi inadmisibile.
Urmare a asumării parcursului european de către Republica Moldova, Uniunea Europeană a demarat o asistenţă financiară, tehnică şi de expertiză de proporţii pentru a susţine reformele în ţara noastră. Semnatarii declarației consideră că donatorii străini au dreptul de a se pronunța nu doar asupra implementării unor activități concrete din planurile de acțiuni, dar și asupra rezultatelor reformelor sau asupra lipsei acestor rezultate.
„Opiniile critice, transmise de către reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în Moldova, în special de către partenerii care investesc banii contribuabililor din ţările lor pentru dezvoltarea Republicii Moldova, reprezintă o evaluare necesară şi utilă Guvernului şi cetăţenilor moldoveni, iar concluziile diplomaţilor străini trebuie să fie examinate cu sinceritate şi onestie, pentru a corecta mersul reformelor sau a iniţia modificări în domeniile restante”, se mai menționează în apelul semnat de 23 de organizații neguvernamentale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE