Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) va organiza în Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitală o amplă manifestaţie de protest cu genericul „Votează fără frică”, duminică, 22 martie, începând cu ora 12.00, la care vor participa membri şi simpatizanţi ai formaţiunii din toate raioanele republicii.

„Prin această acţiune vom transmite guvernării comuniste un mesaj clar că vremea terorii şi a fricii a trecut, că avem capacitatea de mobilizare pentru a apăra drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a declarat, Vlad Filat, liderul PLDM, luni, 16 martie în cadrul unei conferințe de presă. Mitingul va fi urmat de un marş de protest până la preşedinţie.

„PLDM, a spus Vlad Filat, în repetate rânduri a atras atenţia opiniei publice naţionale şi internaţionale asupra ilegalităţilor comise de regimul comunist pe durata celor două mandate de guvernare. În această campanie electorală, abuzurile regimului Voronin au luat o amploare deosebită”.

Liderul PLDM constată că, în dorinţa de a se menţine la putere, Partidul Comuniştilor recurge la cele mai murdare metode de intimidare, şantaj şi agresare a concurenţilor electorali. „Comuniştii au instaurat în societate legea fricii, a terorii şi minciunii. Alegătorii sunt constrânşi prin diferite mijloace să voteze partidul de guvernământ”, a reliefat Vlad Filat.

Manifestaţia de protest va fi urmată de alte acţiuni, prin care PLDM va încuraja alegătorii să nu se lase înfricoşaţi de fărădelegile unui regim în agonie, să iasă la alegeri şi să voteze împotriva comuniştilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE