Fostul preşedinte Vladimir Voronin a fost audiat luni, 25 ianuarie de procurori, în calitate de martor în dosarul privind protestele din 7 aprilie.
Audierile lui Voronin au durat aproape trei ore, după care acesta a declarat presei că toate acţiunile întreprinse au avut drept scop evitarea vărsării de sânge şi a spus că îşi menţine declaraţiile anterioare precum că la 7 aprilie a avut loc o tentativă de lovitură de stat.
El a mai adăugat că audierea sa a durat, de fapt, destul de puţin, dar s-a reţinut pentru că s-a defectat computerul.
Procurorul Igor Popa a declarat ulterior presei că audierile vor continua şi marţi, deoarece a parvenit o cerere din partea lui Voronin privind întreruperea acestora, precum că ar avea întrevederi care nu puteau fi amânate. El a mai anunţat că în cadrul aceluiaşi dosar vor fi audiate şi alte persoane cu înalte funcţii de răspundere
Fostul preşedinte moldovean a fost audiat ca martor pe un dosar penal privind neglijenţa în serviciu, în care în calitate de bănuiţi figurează ex-ministrul de interne, Gheorghe Papuc şi fostul comisar al Chişinăului, Vladimir Botnari, precum şi pe cazul distrugerii originalului Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE