Indiferent dacă vor sau nu, comuniștii trebuie să ne așezăm la masa de tratative și vom purta discuțiile necesare, a declarat Mihai Ghimpu, noul președinte al Parlamentului, miercuri, 2 septembrie, la ședința Parlamentului.
”O să ajungă ziua când ne vom așeza la o masă, vor ei sau nu, ne place nouă sau nu, noi trebuie să hotărâm împreună. Trebuie să lucrăm și nu au altă soluție. Vom mai discuta cu ei, îi vom mai invita la discuție”, a menționat Ghimpu.    
Marian Lupu, liderul PDM a spus în același context că nu au purtat încă nici o discuție cu PCRM, ”contacte directe nu au avut loc, rămâne de văzut în continuare ce va fi. Oricum eu am fost și rămân pe poziția că într-o formulă indiferent care ar fi, dar trebuie să fie una transparentă și deschisă. Acest dialog trebuie să se producă fiindcă avem o problemă care trebuie să o rezolvăm cu eforturi comune, mă refer la problema depășirii crizei politice, ajungerea pentru un numitor comun pentru alegerea șefului statului, pentru a evita alegeri anticipate. Este nevoie de un dialog cu PCRM, dacă în continuare situația se va arăta atât de amorfă cum e astăzi nu e exclus că vom ieși cu invitații de genul care a mai fost pentru ca să ne așezăm la masa de tratative cu cât mai repede cu atât mai bine”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE