Mai mulți reprezentanți ai societății civile vor ca președintele să fie ales de popor și ca acesta să fie fostul ministru al Educației, Maia Sandu. Opinia a fost expusă de mai mulți reprezentanți ai societății civile în cadrul unei conferințe de pres susținute astăzi, comunică Politik.md.
Activiștii consideră că Maia Sandu a demonstrat faptul că are ”cunoștințele necesare, caracter și voința de a implementa reforme în cele mai dificile condiții”. Astfel că, grupul de inițiativă îndeamnă publicul larg să militeze pentru a asemenea inițiativă. 

Amintim că inițiativa de modificare a Constituției așa ca președintele să fie ales de către popor a fost discutată anterior în rândul politicienilor. Chiar dacă inițial aceasta era prezentată ca o soluție pentru a evita criza când alianța de la guvernare nu va putea alege șeful statului, ulterior regulile jocului par să se fi schimbat. Recent AIE-3 a anunțat desfășurarea unui referendum pentru modificarea Constituției, însă, ca urmare șeful statului ar urma să fie ales tot de către legisativ, dar cu 51 de voturi pro și nu cu 61, cum e în prezent. La rândul ei, recent, Maia Sandu a declarat că nu a decis încă dacă va rămâne în politică sau nu, după ce inițiativa de a o desemna premier a eșuat la etapa de discuții între partidele din AIE-3.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE