Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, este hotărât să rămână în centrul evenimentelor şi după alegerile parlamentare, indiferent de funcţia pe care o va deţine.

Despre aceasta, şeful statului a anunţat vineri seara, 23 ianuarie, în cadrul emisiunii „Conversaţii cu preşedintele”, difuzată de postul de televiziune NIT.

Şeful statului a spus că nu se poate retrage într-o etapă importantă pentru R. Moldova, în contextul integrării europene, „când se decide viitorul pentru sute de ani înainte”. „Voi fi cu poporul întotdeauna, indiferent de funcţia pe care o voi avea”, a declarat preşedintele.

Vladimir Voronin a mai spus că Parlamentul va decide data alegerilor la începutul lunii februarie şi a cerut viitorilor concurenţi electorali „să nu mintă alegătorii şi să nu facă promisiuni irealizabile”.

Preşedintele a vorbit în termeni pozitivi despre guvernarea comunistă din ultimii opt ani, referindu-se în mod special la avansarea pe calea integrării europene, pe care apreciat-o ca „un salt fenomenal înainte”, la reformele în medicină, la creşterea salariilor, a investiţiilor, etc. În acelaşi timp, şeful statului a criticat opoziţia.

Fiind solicitat să comenteze acuzaţiile că ar fi un lider autoritar, Voronin a făcut o comparaţie cu familia, în care trebuie să existe un tată. „Dacă în familie nu este tată – nimic nu se va primi şi copiii vor fi vai de capul lor”, a declarat preşedintele.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE