Circulaţia rutieră în partea centrală a mun. Chișinău va fi restricţionată în zilele de 26-28 ianuarie, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care atenționează în mod special conducătorii auto.
Această modificare se datorează vizitei oficiale a preşedintelui României, Traian Băsescu şi a premierului Lituaniei, Andrius Kubilius în baza cerinţelor internaţionale de asigurare a nivelului înalt de securitate pentru buna desfăşurare a evenimentului.
În acest context, fluxul de automobile va fi redirecţionat pe artere secundare. Pentru ca în trafic să nu apară ambuteiaje, conducătorii auto sunt rugaţi să se conformeze cerinţelor şi indicaţiilor agenţilor rutieri.
Totodată, MAI informează şoferii despre neadmiterea parcării în zona de centru a capitalei şi a rutelor de deplasare a delegaţiilor, în caz contrar automobilele vor fi evacuate forţat şi transportate la parcarea cu plată.
”Tot în acest context, reamintim că în cazul în care la girofarul automobilului poliţiei rutiere sunt conectate luminile roşii şi albastre concomitent, şoferii sunt obligaţi să stopeze unitatea de transport cât mai pe dreapta”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.
Deţinătorii de arme sunt solicitaţi să se abţină de la port-armă în locurile publice.
De asemenea, traseul naţional Chişinău-Cahul, pe 28 ianuarie, va suferi modificări din cauza deplasării delegaţiilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE