„Cerem să fim informaţi cu cine a discutat fiul lui Gaddafi şi ce s-a discutat. Solicităm să vină în plenul Parlamentului reprezentanţi ai ministerului de Externe şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate pentru a ne da răspunsuri la aceste întrebări”, a insistat Grigore Petrenco.
Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a confirmat prezenţa în capitala R.Moldova a fiului lui Gaddafi.
„Este o speculaţie foarte ieftină a colegului deputat. Chiar dacă a fost feciorul lui Gaddafi, a fost atunci cînd tatăl lui se simţea bine, merci în toate Cancelariile Europene. A fost cîteva luni în urmă”, a explicat Diacov.   
El a refuzat să dea mai multe comentarii referitor la vizita fiului libian, sau dacă acesta ar fi avut vreo întâlnire de afaceri cu vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc.
Potrivit lui Andrei Popov, viceministru al Afacerilor Externe, pe 19 ianuarie curent, în R.Moldova a venit cu o rută aeriană dintr-un stat european un cetăţean libian, în baza unei invitaţii efectuată de Biroul pentru Migraţie şi Azil, şi probabil deputaţii comunişti la el se referă.
De menţionat că liderul libian, Muammar Gaddafi este unul dintre cei mai controversaţi lideri ai Africii. În urma alegerilor din februarie 2011, în Libia au început proteste de proporţii, fiind acuzat de falsificare a voturilor şi deţinerea ilegală a puterii de Stat. În lume el este cunoscut ca fiind unul dintre liderii cu cea mai mare perioadă de guvernare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE