Alte două persoane, infectate cu virusul gripal A (H1N1) au decedat. Este vorba de o femeie de 26 de ani din Ungheni, mamă a unui copil de două luni şi un bărbat de 34 de ani din Anenii Noi. Copilul de două luni a contactat de la mamă virusul gripal de tip nou şi este internat în spital. Starea lui este satisfăcătoare.
Oleg Beneş, directorul Centrului de medicină preventivă, a declarat pentru jurnal.md că aceste două cazuri au fost infectate la nivel local. ”Pacienţii s-au adresat la timp, dar virusul a manifestat semne care nu sunt caracteristice bolii, de aceea nu au fost internate în spital”, susţine Beneş. În aceeaşi ordine de idei, directorul centrului nu poate afirma că este vorba de o mutare a virusului gripal. ”Vom putea spune cu siguranţă despre aceasta după ce vor apărea rezultatele investigaţiilor”, explică Beneş.
Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost raportate 2946 cazuri cu suspecţie de infecţie cu virusul gripal A (H1N1), inclusiv 46 în investigare. Din 2900 cazuri investigate, la 1475 (inclusiv zece decese) a fost confirmată prezenţa virusului gripal A(H1N1), noul subtip.
Rezultatele investigaţiilor de laborator în 1425 cazuri sunt negative.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE