Vine căldura în apartamente, dar nu pentru toţi locatarii. Potrivit S.A. “Termocom”, conectarea va avea loc numai în blocurile locative care vor întruni condiţia de achitare de 100% a plăţilor curente pentru consumul de energie termică.
Potrivit şefului serviciului de presă al S.A. “Termocom”, Iuliana Boguşevschi, din 2705 blocuri locative au fost conectate la căldură 250 de blocuri în toate sectoarele capitalei. Până la sfârşitul săptămânii vor fi conectate şi restul blocurilor care nu au datorii faţă de Termocom.
În acest sezon, 17% din consumatori au datorii faţă de Termocom, acestea cifrăndu-se la 452 mln lei, cu 90 mln lei mai mult faţă de începutul sezonului trecut, a precizat Iuliana Boguşevschi pentru Politik.
Amintim că instituţiile medicale şi cele şcolare au fost conectate la agentul termic încă de luni, 19 octombrie, în urma unei decizii semnate de primarul general Dorin Chirtoacă.
În acest an, pentru prima dată, temperatura în calorifere va fi reglată de la CET-uri, în dependenţă de temperatura de afară.
Precizăm că tariful pentru agent termic încă nu a fost stabilit. Anterior, Termocom a solicitat majorarea tarifului până la 798 de lei pentru o gigacalorie, faţă de 540 de lei cât a fost sezonul trecut. Consiliul Municipal urmează să se expună pe marginea acestui subiect.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE