Poliția a anihilat o grupare criminală specializată în escrocherii. Este vorba despre patru persoane cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, originari din orașele Chișinău și Bălți. Indivizii acționau conform unui plan bine determinat, având roluri clar distribuite între ei.
Potrivit organelor de drept, pe parcursul ultimelor două luni ale anului curent aceștia, prezentându-se drept membri ai unui partid politic, prin înșelăciune sustrăgeau de la diferite persoane bani și bunuri materiale. Jertfele erau persoane cu vârstă înaintată și invalizi, fiind selectate din zonele rurale ale republicii, după aspectul exterior al locuințelor.
Vizitându-i, suspecţii începeau a le relata o istorie preventiv inventată şi anume, că Republica Moldova a beneficiat de un grant european şi ei, făcând parte din partidul politic respectiv, la indicaţia liderului de partid, repartizau populaţiei ajutor în formă materială, preferinţă fiind acordată covoarelor autohtone.
Căzînd în plasa acestora, victima primea un covor, după care unul din făptaşi îi propunea încă un covor la doar jumătate de preţ. În momentul când victima intra în locuinţă pentru a aduce banii, delicventul îl urma, discutînd cu el şi astfel vedea locul unde se păstrau banii. După ce victima ieşea pentru a-şi lua covorul, unul din făptaşi prin diverse procedee îi sustrăgea atenţia, iar celălalt intra tainic în casă şi sustrăgea banii şi alte bunuri de valoare.
În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că prejudiciul cauzat victimelor, care s-au adresat la poliţie, constituie peste 65.000 de lei.
Efectuînd măsuri de investigație, poliția a reținut un bărbat în vârstă de 30 de ani, membru activ al acestei grupări. Reţinerea a avut loc în momentul achiziționării unui lot de covoare în preajma unui magazin din capitală. Suspectul, având asupra sa un pistol, deținut ilegal, a opus rezistenţă, încercînd să fugă. În urma efectuării perchezițiilor, în automobilul acestuia au fost depistate şi ridicate covoare, o mapă publicitară cu fotografii ale covoarelor şi un card – legitimaţie cu semne vădite de falsificare.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Poliția urmează să rețină și celelalte persoane implicate în săvîrșirea infracțiunii.
Cetățenii care recunosc individul reţinut și au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale ale acestuia, sunt rugaţi să se adreseze la următoarele numere de telefon: 0 22 -577 -177, 022-255-211 sau 902.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE