Un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în capitală, a fost reţinut după ce a furat o icoană dintr-o biserică din sectorul Centru al capitalei, comunică Politik.md.
Incidentul a a vut loc aseară, în jurul orei 19.00, iar individul a fost capturat în momentul când intenţiona să părăsească ograda bisericii. La faţa locului au fost solicitați oamenii legii, care l-au escortat la inspectorat pentru audieri. Valoarea icoanei sustrase a fost estimată la suma totatală de 10 000 lei.
În cadrul audierilor, individul a recunoscut că a furat icoana, cu scopul de a o instala la o altă biserică din capitală. Veridicitatea acestei versiuni este investigată de către poliţişti, precum şi intenţiile adevărate ale bănuitului.
El a fost reţinut pe un termen de 72 ore, fiind cercetat penal pentru furt. Conform prevederilor legislaţiei penale în vigoare, bănuitul riscă amendă în mărime de la 6 000 la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Imagini video puteți viziona aici.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE