Trei tineri, cu vârsta cuprinsă între 26 și 30 de ani, domiciliați în Chișinău, Hâncești și Ialoveni, sunt suspectați de contrabandă cu bijuterii din aur. Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. Doi dintre ei anterior au fost judecați pentru alte infracțiuni.
Astfel, angajații Combaterii Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal, au deconspirat tentativa scoaterii ilegale din țară a peste un kg de metale prețioase în valoare de 500 mii de lei.
Urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine timp de jumătate de an, s-a stabilit că doi membri ai grupului infracțional sunt fondatori și administratori ai unui lombard din Chișinău. Aceștia achiziționau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț mai avantajos decât cel care este pe piața internă. Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.
Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul punctului de trecere Leușeni, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste un kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere. La scurt timp, echipa comună de investigații a stabilit locul aflării persoanei în cauză, care s-a dovedit a fi un locuitor al satului Leușeni, raionul Hâncești.
În urma perchezițiilor efectuate la 23 martie, în automobilul suspecților s-au depistat 1084 gr de bijuterii din aur, care au fost ridicate de către poliție.
Pe faptul dat a fost inițiată o cauză penală „Contrabanda”, art.248, al.5 Cod Penal al R.Moldova. Dacă vor fi găsiți vinovați moldovenii riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani. De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.
 

 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE