Acum câteva ore, inspectorii vamali au depistat circa 11 kg de hașiș, informează Politik.md.
La pista de intrare în țară a postului vamal Leușeni pasageri s-a prezentat pentru efectuarea controlului de rigoare un autocar cu remorcă, ambele cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. Unitatea de transport se deplasa din Portugalia în Republica Moldova, având la bord trei şoferi  și 18 pasageri. 
În baza indicatorilor analizei de risc unitatea de transport a fost scanată cu raze nedestructive X-Ray. În rezultatul prelevării imaginilor au apărut suspiciuni la conţinutul bagajului personal. În acest context a fost dispus efectuarea unui control fizic amănunțit, la care au participat și angajați ai Poliției de Frontieră.
Ca rezultat al controlului,  în habitaclul salonului, pe rafturile destinate pentru bagajele de mînă, în regiunea locurilor 27-28, a fost  depistat un pachet de polietilenă de culoare albă.  Mai mult, în acesta era localizată o geantă pentru calculator ticsită cu substanțe narcotice.
Mai multe brichete de formă dreptunghiulară, care se presupun a fi haşiş, cu greutatea de aproximativ  11  kg, au fost transmise spre expertiză.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE