Oamenii legii au reușit să anihileze o grupare infracțională, specializată în furturi de cabaline, bovine și ovine din gospodăriile cetăţenilor şi zone de păşunat, de pe teritoriul  raionului Cahul.  Suspecții, s-au dovedit a fi patru bărbați de 22, 23, 46 și 59 de ani, informează Politik.md.     
Ca urmare a cercetărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada mai-iunie 2015, cu precădere pe timp de noapte, membrii grupării, ar fi comis nouă furturi din satele Tataur de Salcie, Lopățica și Taraclia de Salcie, raionul Cahul. Astfel, aceștia au sustras  zeci de animale, precum  patru cabaline,  11 oi, șapte bovine, două iepe și un mânz, prejudiciul total fiind de 120 700 de lei.  După ce le sustrăgeau, animalele erau depozitate la o stână, care se presupune că ar aparține liderului grupării, un bărbat de 46 de ani, locuitor al satului Taraclia de Salcie. Ulterior acestea erau vândute altor persoane.     
După identificarea autorilor, dosarele au fost conexate, fiind inițiată o cauză penală pentru „furt în proporții deosebit de mari”. Trei dintre suspecți, printre care și organizatorul au fost reținuți pentru 72 de ore, unul fiind cercetat în libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE