Starnet, Moldcell, Micro cell, Elit Décor și Mobile  sunt cele 5 companii, care vor primi statutul de rezident şi vor lansa proiecte investiţionale în Parcul Industrial ”Tracom”. Acestea 5 sunt câștigătoarele unui concurs de selectare a rezidenţilor pentru acest Parc Industrial.
Astfel, ”Starnet” SRL a venit cu proiectul din domeniul tehnologiilor informaţionale cu denumirea ”StarNet – Business and Development IT Park”, prin care se propune construcţia unui complex de edificii destinate sectorului TIC din Republica Moldova. Acesta preconizează investiţii de peste 3 mln dolari SUA și va oferi 200 de locuri noi de muncă.
ÎM ”Moldcell” SA a fost selectată cu proiectul de construcţie a unui Centru de Date la nivel regional, care va oferi servicii agenţilor economici locali și internaţionali precum Google, IBM, HP, etc. Volumul investiţiilor se pot ridica peste 60 mln lei și va crea  50 locuri noi de muncă.
”Micro cell” SRL a fost selectat cu proiectul investiţional din domeniul asamblării şi deservirii maşinilor de construcţie şi tehnicii agricole, precum și utilajului de transportare. Acesta preconizează un capital de 2,5 mln dolari SUA și va oferi locuri de muncă pentru 83 persoane. Producţia companiei este orientată pentru piaţa locală şi pieţele Ucrainei, României şi alte pieţe UE.
”Elit Decor” SRL a participat cu proiectul investiţional de asamblare a strungurilor unicate pentru prelucrara lemnului, pietrei, metalului, precum şi de producere filetată în piatră, lemn (filetare artistică). Volumul preconizat al investiţiilor va constitui 6,53 mln lei MDL și va crea 15 posturi de muncă. Producţia companiei este orientată pentru piaţa locală şi pieţele Ucrainei şi României.
Selectarea ”Mobile” SRL din domeniul industriei uşoare în calitate de rezident a Parcului Industrial ”Tracom” a fost asigurată prin proiectul de construcţie a fabricii pentru confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte, iar 50% din volumul producţiei fabricate va purta denumirea propriului brand cu utilizarea designului şi tehnologiilor moderne. Volumul investiţiilor se ridică la 2 mln dolari SUA și va oferi 350 locuri noi de muncă. Circa 90% din producţie este destinată pieţelor străine cum ar fi: Rusia, Ucraina, Italia, Germania.
De menționat, că la acest concurs au participat 10 agenţi economici din R. Moldova, din diverse domenii de activitate: prestarea serviciilor computerizate, tehnologii informaţionale şi comunicaţii, fabricarea de maşini şi echipamente, fabricarea articolelor din fierărie şi lemn, asamblarea strungurilor, producerea articolelor din hîrtie, confecţionarea articolelor de îmbrăcăminte, ș.a. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE