Cu hăinuţe de sărbătoare şi chipuri zâmbitoare, copiii din Chişinău şi-au dat astăzi, 1 iunie, întâlnire în Grădina Publică din centrul capitalei. Însoţiţi de părinţi sau bunici, copiii și-au sărbătorit ziua lor cu multă îngheţată, dulciuri şi jocuri distractive.
Chiar dacă distracţiile copiilor costă, părinţii au spus că astăzi nu vor ţine cont de preţuri şi îşi vor alinta copiii cu ce le va pofti inima. „Ne costă scump toate aceste distracţii, dar sunt fericită că fiul meu zâmbeşte şi se simte bine alături de alţi copii”, ne explică plină de entuziasm Alina Mardari.
Cei cu spirit de creativitate, s-au luat la întrecere la desenat pe asfalt. Alexandra Lugovschi desenează un castel mare ce cuprinde întreaga Moldovă. „Acolo oamenii lucrează pentru copii. Iar copiii îi voi desena cum se joacă în curte”, ne descrie Alexandra desenul ei pentru care aşteaptă să fie răsplătită cu dulciuri.
Cele mai mari cozi s-au format lângă cortul cu rochii de prinţese. Pentru 40 de lei, copilul îşi putea alege un costum de epocă în care era fotografiat. „Nu ştiu cât costă, dar deja ne-am ales rochiţa şi suntem nerăbdătoare să o probăm”, spune Ala Zamirean, mama unei fetiţe de 9 ani.
Nici toboganele nu au fost lăsate la o parte. Pentru 15 lei, copiii au putut să se zbenguie timp de zece minute, împrăştiind părinţilor zâmbete şi strigăte de bucurie. Şi mai fericiţi au fost cei care s-au urcat la volanul maşinuţelor. Înainte ca micii şoferii să pornească la drum, mamele aveau grijă să imortalizeze momentul în poze.
De sărbătoarea copiilor au profitat părinţii şi bunicii. Aceştia puteau fi surprinşi cu îngheţată în timp ce supravegheau jocurile copiilor. „E foarte bine. Mă simt minunat şi profit de această zi însorită ca să mănânc o îngheţată cu nepoţelul meu”, spune bunica Lidia Lisnic.
La întâlnirea cu copiii au fost şi personajele din poveşti: Lupul, Vrăjitoarele, Zâna cea bună, Pinocchio, arlechini, clovni şi alţii. De asemenea, Ştefănel Roşcovan, Alexandru Manciu, Natalia Barbu, trupele „Acord” şi ”Catharsis” au susţinut recitaluri, au acordat autografe şi au răspuns la întrebările copiilor.

Fii fericit, dragă copile

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE