Procuratura va demara o anchetă, după ce convorbirile telefonice ale deputatului Veaceslav Untilă au fost ascultate ilegal.
Preşedintele Mişcării ”Acţiunea Europeană”, deputatul Veaceslav Untilă, a solicitat astăzi, 5 iulie, explicaţii din partea Procuraturii Generale, privind interceptarea convorbirilor sale telefonice.
Veaceslav Untilă a fost informat anterior de către Procuratura Generală asupra faptului că telefonul său a fost interceptat, în perioadele 6 iulie – 5 august şi 7 august – 6 septembrie 2009. Potrivit Procuraturii, ancheta va începe după ce Veaceslav Untilă va depune o cerere oficială în acest sens la Procuratura Generală.
Preşedintele MAE consideră că telefonul său a fost ascultat ilegal, din moment ce, în perioada menţionată, beneficia de imunitate parlamentară.
“Era perioada în care comuniştii aveau nevoie de un vot de aur în Parlament. Probabil că au ascultat telefoanele mai multor deputaţi pentru a putea şantaja pe cineva. Din fericire, nu le-a mers”, a declarat Veaceslav Untilă.
Potrivit preşedintelui MAE, astfel de acte reprezintă încălcări flagrante ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. „Consider că nu putem vorbi despre modernizarea Republicii Moldova, despre dezvoltarea europeană a statului, până când nu vom reuşi curăţarea instituţiilor de moştenirea lăsată de guvernarea comunistă. Iată încă un motiv clar, dacă mai era nevoie, a necesităţii de reformare a instituţiilor din Republica Moldova!”, a declarat Veaceslav Untilă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE