Șapte membri a unei grupări infracționale  cu vârste cuprinse între 25-35 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, sunt suspectați de crearea unei scheme ilegale de realizare a substanțelor narcotice și psihotropice, comunică Politik.md.  
Astfel, timp de 3 luni oamenii legii au documentat gruparea criminală în urma căreia s-a stabilit că aceștia pentru a comercializa substanțele narcotice plasau anunțuri și inscripții pe pereții clădirilor din capitală cu indicarea  telefoanelor mobile și altor date de contact.
Majoritatea plăților pentru substanțele psihotrope procurate erau efectuate prin intermediul mai multor sisteme de plată, după care drogurile erau plasate în scările blocurilor de locuit, cutii poștale, printre cabluri etc.
Până în prezent au fost identificate peste 40 de conturi deschise de către gruparea infracțională, înregistrate pe numele unor persoane de încredere. Ulterior, banii colectați erau transmiși unuia din membrii grupului criminal. Aceștia, timp de jumătate de an, au reușit să vândă substanțe psihotrope în valoare de până la un milion de lei.
Ca urmare a  expertizei chimice a substanțelor care erau vândute în formă de pastile cu denumirea „Subutex” și care conțin buprinorfină, se  atribuie la substanțe psihotrope. Pastilele erau procurate din Franța, după care pe cale de contrabandă erau introduse în Republica Moldova.
În urma perchezițiilor efectuate  la domiciliile membrilor grupării polițiștii  au  depistat  și ridicat substanțe narcotice și psihotrope, 5 mii de dolari SUA provenite din activitatea criminală, telefoane mobile, peste 50 de cartele sim, seringi, înscrisuri de ciornă cu numere de conturi și adrese de plasare a drogurilor, dispozitive artizanale de consum a substanțelor narcotice.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE