Vicepremierul Andrei Spînu anunță că Moldovagaz va livra tot gazul cumpărat de la ruși, regiunii transnistrene. Anunțul vine în contextul în care tot Spînu a declarat în această seară că Energocom a semnat un nou contract de livrare a energiei electrice cu MGRES. Asta însemană că tot gazul livrat de ruși, adică 5,7 milioane de m3 va fi livrat regiunii transnsistrene.

”MoldovaGaz va livra 5,7 milioane m3 de gaz pe zi malului stâng, inclusiv MGRES”, a declarat Spînu.

Fostul premier Ion Chicu se întreabă retoric: Care este sensul să-i achiți Tiraspolului cu 17% mai mult, dacă ei n-au costuri mai mari?

Oamenii ne întreabă: Pe cine domini atunci, când refuzi gazul de la ruși la preț de 785 dolari, ca să-l folosești pe cel de 1882 dolari, procurat în septembrie pentru "rezerve"... tot de la ruși? Pe cine domini atunci, când la prețul gazului de 1031 dolari (în octombrie) cumperi energia electrică de la Cuciurgan cu 62,5 dolari, iar la prețul gazului de 785 dolari (în decembrie) - cumperi curentul cu 73 dolari? Și asta în condițiile, când transnistrenii nu plătesc gazul nici cu 1031, nici cu 785 dolari - adică temei economic pentru a majora kilowattul nu există. Care este sensul să-i achiți Tiraspolului cu 17% mai mult, dacă ei n-au costuri mai mari? Vântul din Germania sau contul din offshore? Cine ne ajută să le răspundem oamenilor?”, menționează fostul premier.

Cistește și! Reacții: "лох он и в Африки лох"- Andrei Spînu anunță fastuos că Moldovagaz va livra tot gazul cumpărat de la ruși, regiunii transnistrene

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE