Liderul PLDM, Vlad Filat se află printre liderii politici preferaţi ai 21% dintre respondenţii, care au participat la un sondaj realizat de către IMAS la comanda IDIS "Viitorul" şi prezentat marţi, 27 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
Potrivit raportului, după liderul liberal-democrat urmează preşedintele PD, Marian Lupu, care a obţinut 13% din voturi. Liderul comunist Vladimir Voronin a acumulat 6% din voturi, fiind urmat de către Zinaida Greceanîi, pentru care au optat 4% din respondenţi. 
 
Conform datelor aceluiaşi raport, moldovenii au cea mai multă încredere în premierul Vlad Filat, care a obţinut 64% dintre voturi, în preşedintele Parlamentului, Marian Lupu- 53% dintre respondenţi, în primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă - 45% dintre cei chestionaţi, urmat de către liderul PL, Mihai Ghimpu, care se bucură de sprijinul a 35% dintre respondenţi.  
 
Persoanele chestionate şi-au mai exprimat şi opţiunea vis-a-vis de votul pentru partide, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Astfel, PCRM ar obţine  27,7% din voturi, PLDM ar obţine 22,6%, PD - 10,2%, iar PL - 9,4%. 
 
De menţionat, că sondajul a fost realizat în perioada de în perioada 3-18 septembrie, pe un eşantion de 1103 persoane şi are o marjă de eroare de circa 3%.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE