Mihai Diaconu, Judecătorul Curții de Apel Chișinău reținut acum două zile în urma perchezițiilor din biroul său de inspectorii CNA și procurorii anticorupție a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Bălți. Diaconu s-a ales cu acesta măsură preventivă, chiar dacă procurorii au solicitat arest la domiciliu pe 30 de zile. El este învinuit de trafic de influență. Acesta și avocatul lui au refuzat să ofere comentarii. Decizia magistraților din Bălți este cu drept de atac și poate fi contestată la Curtea de Apel Bălți în termen de 3 zile.

Tot astăzi, judecătoarea Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani va sta 30 de zile în arest preventiv, în penitenciar. Decizia a fost luată tot de Judecătoria Bălți, în urma demersurilor depuse de procurori privind aplicarea măsurilor preventive în privința magistratei. Magistrații sunt învinuiți pe trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție au descins cu percheziții, pe 14 noiembrie, în birourile, automobilele și domiciliile a patru judecători, eliberați temporar din funcție, în aceeași zi, prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii. Magistrații vizați sînt Radu Grecu de la Judecătoria Buiucani; Valentina Garabagiu de la Judecătoria Buiucani; Garri Bivol de la Judecătoria Centru și Mihail Diaconu de la Curtea de Apel Chișinău.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE