Alegerea lui Serafim Urechean în calitate de preşedinte al  Alianţei “Moldova Noastră” va fi contestată la Ministerul Justiţiei. Deputaţii AMN, Iurie Colesnic şi Veaceslav Untilă au declarat marţi, 15 decembrie că vor depune o cerere în acest sens zilele următoare la Ministerul Justiţiei.
Deputaţii s-au arătat nemulţumiţi de felul în care a fost ales preşedintele AMN pentru următorul mandat. Cei doi au cerut la Congresul de sâmbătă, 12 decembrie, ca preşedintele să fie ales prin vot secret. Propunerea a fost respinsă de Serafim Urechean care a fost reales preşedintele al AMN cu 329 voturi.
Atât Untilă, cât şi Colesnic au dat asigurări că partidul nu se va destrăma. Cât despre ieşirea celor doi din rândul formaţiunii, decizia va fi luată după ce Ministerul Justiţiei se va pronunţa pe marginea contestaţiei.
“Noi nu recunoaştem faptul că Urechean a fost ales în funcţia de preşedinte al AMN. După decizia Ministerului de Justiţie vom lua şi noi o hotărâre”, a explicat Veaceslav Untilă.
“Bănuiesc că va urma un alt Congres în care vom cere ca Urechean să nu mai candideze la funcţia de preşedinte. Iar AMN va merge pe drumul său. Nu se va destrăma partidul”, a declarat Iurie Colesnic.
Serafim Urechean a declarat că nu se supără pe nimeni în urma acetsor declaraţii şi că cele întâmplate vor consolida şi mai mult partidul.
Amintim că sâmbătă, 12 decembrie, la cel de-al VIII-lea Congres, Serafim Urechean a fost ales preşedinte al AMN, iar Victor Osipov a devenit noul vice-preşedinte al partidului. Veaceslav Untilă a acumulat un singur vot, iar Iurie Colesnic niciunul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE