Postul public de televiziune spaniol RTVE a anunțat că Spania se oferă să găzduiască ediţia Eurovision 2023, în locul ţării câştigătoare, Ucraina, în cazul în care războiul continuă, deși Vladimir Zelenski a declarat că va face tot posibilul să organizeze viitoarea ediţie a concursului de muzică la Mariupol, relatează ziarul spaniol La Vanguardia.

"Ceea ce s-a oferit este ca, în cazul în care Ucraina nu va putea găzdui concursul, noi să ne punem la dispoziție ca locație. Însă obiectivul principal este de a ajuta această ţară cu tot ceea ce are nevoie", a declarat directoarea de comunicaţii a RTVE, María Eizaguirre, transmite politik.md cu referire la Digi24.ro.

Eizaguirre a insistat că această decizie, ca Spania să se ofere să devină gazda Eurovision, a fost luată "în ultimele ore", mai scrie sursa citată de Agerpres.

RTVE a infirmat totuşi zvonurile apărute în media spaniolă, potrivit cărora această propunere a fost lansată după un prim contact cu guvernul ucrainean.

Preşedintele Vladimir Zelenski a transmis, la scurt timp după ce reprezentanții Ucrainei au fost desemnați câștigători, că va face tot posibilul ca ediţia din 2023 a Eurovision să aibă loc în țara sa.

''Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!'', a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

''Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!'', a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE