Până la sfârşitul lunii martie urmează să fie semnat la Chişinău un program de parteneriat în domeniul educaţiei tehnologiilor informaționale. În acest sens, Programul Parteneri pentru Educaţie Moldova a fost prezentat miercuri, 17 martie de către experţi internaţionali Microsoft România reprezentanţilor Ministerului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC) şi reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).    
“Educaţia IT se încadrează perfect în programul de activitate al MTIC care desfăşoară mai multe proiecte în această direcţie, principalele fiind e-Guvernarea şi asigurarea accesului populaţiei la internet şi televiziune digitală”, susţine Alexandru Oleinic, Ministrul TIC.
Loreta Handrabura, viceministru MECT, doctor în filologie, este de părere că proiectul corespunde realităţilor şi conţinutului unei societăţi informaţionale cu accent foarte clar şi profesionist pe realizarea dimensiunilor acestuia. ”Deşi are o viziune globală pe componenta Parteneri pentru Educaţie, avem posibilitatea de a adapta proiectul pentru o abordare locală, reieşind din realităţile educaţionale şi informaţionale ale R.Moldova”.
Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienţa Academică şi Educaţională Microsoft România susţine că “astfel de programe şi-au demonstrat eficienţa în domeniul educaţiei IT în peste 112 state, care acoperă un număr de profesori de peste 7,2 milioane. La proiectele desfăşurate în aceste ţări au acces circa 178,5 milioane de elevi. Prin acest memorandum propunem, în special, şcolilor şi comunităţii de profesori şi elevi ai Republicii Moldova să aibă acces la experienţa pozitivă a acestor state”.
Memorandumul de Înţelegere al programului, care prevede un suport know-how din partea companiei Microsoft de implementare în domeniul educaţiei pentru a ajuta comunitatea educaţională a şcolilor, elevilor şi profesorilor să dezvolte potenţialul pentru crearea unei societăţi informaţionale, precum şi pentru a facilita schimbul de experienţă utilizând tehnologia informaţională.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE