Guvernul de la București a aprobat joi, 23 mai, un nou pachet de sprijin destinat Republicii Moldova. Este vorba de disbursarea unui sprijin financiar în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro.

Președintel Parlamentului Igor Grosu a oferit detalii despre acest sprijin

„Revin acasă cu noutăți bune de la București. Guvernul României a aprobat un nou pachet de ajutor pentru R. Moldova, care ne va face și mai independenți energetic. Atunci când nu ne vom putea asigura consumul național de energie electrică prin producție proprie, producătorii de energie electrică din România ne vor veni în ajutor. Așa cum au făcut-o în ultimii doi ani, de fiecare dată, dar acum va fi scris și în lege”, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat astăzi la București, unde participă la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor.

Totodată, Executivul de la București a alocat 2,3 milioane de euro pentru reconstrucția capitală a căminului studențesc nr. al Universității de Stat B. P. Hașdeu din Cahul. Această sumă reprezintă 95% din valoarea totală a proiectului.

În același timp, Guvernul României a alocat 2 492 166 de euro pentru consolidare capacității Ministerului Afacerilor Interne din R. Moldova de a asigura ordinea publică.

„Mulțumesc, România, că ne ajuți să creștem, să devenim mai puternici și să ne alăturăm marii familiei europene”, a concluzionat Igor Grosu.

<

Menționăm că Republica Moldova este reprezentată la Forumul de Securitate al Mării Negre și Balcanilor de la București de președintele Parlamentului, Igor Grosu, vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Energiei, Victor Parlicov, dar și de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Platforma a reunit oficiali de rang înalt, experți renumiți și reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a discuta despre novația în domeniul apărării și relațiile internaționale în regiune.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE