Un milion de oameni au participat la manifestaţii pe întreg teritoriul egiptean, pentru a-şi exprima furia faţa de decretul ce extinde prerogativele preşedintelui Morsy, potrivit CNN. Sute de persoane au fost rănite, iar protestatarii au lasat un adevarat dezastru pe strazi. Pentru a cincea noapte consecutiv, sute de oameni au dormit în corturile special amplasate în piaţa Tahrir din Cairo.
Zeci de mii de oameni au protestat violent în oraşele egiptene. Manifestanţii au intrat cu forţa într-un sediu al Frăţiei Musulmane din Alexandria. Depăşiţi de gravitatea situaţiei, poliţiştii chemaţi să restabilească ordinea s-au baricadat în blindate.
În Cairo, manifestanţii au pus stăpânire pe Piaţa Tahrir şi au incendiat zeci de maşini. Câţiva politicieni din opoziţie au încercat să se alăture protestului din piaţa Tahrir, însă abia au scăpat din mâinile mulţimii furioase.
Incidentele au izbucnit vineri, după ce preşedintele egiptean a dat un decret prin care i se garantează autoritatea necontrolată pentru următoarele luni. Potrivit decretului ce limitează puterile judiciare din Egipt, judecătorii nu mai pot dizolva Adunarea Constituţională.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE