Fostul ministru al Apărării, Vitalie Vrabie a anunțat pe pagina sa de facebook că va candida la funcția de primar al municipiului Ungheni în alegerile locale din 5 noiembrie 2023.

„Este o decizie pe care am luat-o și din legatura sentimentală cu acest oras, în care m-am confruntat cu cele mai grele provocîri la începutul carierei mele și unde am învățat să-mi asum cele mai responsabile decizii. Și, în al doilea rând, ghidat fiind de marea dorință de a face bine oamenilor și că dragul nostru oraș să se dezvolte și să prospere mai mult. Sunt sigur că pe parcursul mandatului meu de primar pot face un transfer de experiență pe care am acumulat-o de-a lungul anilor și să fiu un bun manager al intereselor amenilor”, a scris Vrabie.

Totodată, Vitalie Vrabie spune că se angajezează să fie aproape și preocupat de bunăstarea oamenilor, să-i ascult, să-i audă și să-i înțeleagă, să ia decizii administrative corecte pentru viața și trăirile lor, să le înțeleagă problemele și îngrijorările de ordin personal și colectiv, pentru a le găsi rezolvare împreuna.

„Mai vreau, de asemenea, să valorificăm cu toții avantajele economice din așezarea geografică a localitatii noastre, astfel să o dezvoltăm și mai mult prin parteneriate, investiții în economia orașului, proiecte cu fonduri europene care vor fi atrase către această zonă. Știu bine să construiesc un dialog convingator cu potențialii investitori, cunosc ce înseamnăm să demarezi un proiect pentru binele comunității și să asiguri buna lui implementare.  Îmi doresc să văd mai mulți Ungheneni fericiți, datorită unui trai decent și care locuiesc într-un oraș prietenos, modern și confortabil…” 

Între anii 1999-2006, Vitalie Vrabie a deținut funcția de primar al orașului Ungheni. Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 25 mai 2006, Vitalie Vrabie este numit ministru al administrației publice locale al Republicii Moldova. Începând din data de 15 noiembrie 2006 a devenit și viceprim-ministru. Ulterior el a fost revocat din funcția de funcția de viceprim-ministru, ministru al administrației publice locale și a fost numit în funcția de ministru al apărării. El și-a păstrat funcția de ministru în guvernul Greceanîi. A demisionat din funcția de ministru la 14 septembrie 2009.

La 12 iunie 2010 Vitalie Vrabie a aderat la Partidul Democrat din Moldova, iar la 9 ianuarie 2011 în cadrul ședinței Consiliului Național al PDM a fost ales în calitate de secretar general al PDM

Vitalie Vrabie a condus, din iunie 2012 și până în 2016, Parcul Industrial „Tracom”. Între 2016-2019, Vrabie a deținut funcția de director al Serviciului Vamal din Moldova

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE