Șeful Partidului Nostru, Renato Usatîi, a prezentat, în cadrul unei întâlniri cu cetățenii din Bălți, candidatura lui Alexandr Petkov la funcția de primar al municipiului. Usatîi a spus că el însuși va conduce lista consilierilor municipali din Bălți și, în același timp, ”va depune eforturi pentru schimbări în toată țara”.

Întrebat de ce nu și-a prezentat candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți, Usatîi a spus ”că intenționează să scape nu doar de PAS, ci și de acei escroci și hoți care vor să le ia locul”.

„Sunt complet sincer cu tine. Astăzi trebuie să realizăm schimbări nu doar în Bălți, ci în toată țara. (...) Dacă voi deveni primar de Bălți, nu voi putea să mă ocup în continuare de schemele de gaze. Toamna aceasta am pregătit cel mai mare protest din țară. Am intentat un proces și am întocmit toate actele pentru ca tariful la gaze să fie redus retroactiv din februarie. Ne așteaptă proteste serioase la Chișinău și în toată țara”, a spus Usatîi.

Vorbind despre candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Nostru, Usatîi a spus că dorește să nominalizeze o persoană care, în primul rând, să se potrivească tuturor bălțenilor, iar acest lucru ”îi va permite să lupte cu sectele roz și galben”.

Vorbind despre Petkov, Usatîi a remarcat că acesta este un om care ”nu s-a vândut nici lui Filat, nici lui Plahotniuc, care a lucrat ca consilier al președintelui Voronin când încă era ordine, a fost și deputat”

În discursul său, Petkov a spus că ”nu a fost niciodată timid să critice autoritățile, toate autoritățile”.

„Vă spun imediat, pentru a parafraza un contemporan, mă caracterizează prin fraza: ”Nu iubesc. când te împușc în spate, dar dacă e nevoie, te împușc în față cu adevărul.” (….) Suntem în favoarea ca în Moldova să avem două capitale – Chișinău și Bălți. Bălți va fi centrul modernizării Moldovei. (...) Eu, Alexander Petkov, născut într-un sat din sudul Moldovei, ex-deputat, promit astăzi să mă mut la Bălți pentru a face un salt în viitor împreună cu tine, când Bălțiul va deveni orașul viitorului”, a spus Petkov, notează deschide.md

Alexandr Petkov are 51 de ani. Din 2010 până în 2014, a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PCRM, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE