Primarul Ion Ceban ar putea fi perchiziționat în următoarele zile într-un dosar de îmbogățire ilicită, pornit de un procuror detașat din raionul Hîncești, a anunțat edilul capitalei. El spune că o parte din organele de drept au refuzat să se implice în această acțiune, în schimb ar fi acceptat cei de la Ministerul de Interne. De asemenea, spune Ion Ceban, cu doar o zi până la începutul campaniei electorale, în data de 5 octombrie, el ar putea fi anunțat drept bănuit pe un alt dosar penal, "redeschis ilegal" pe cazul demolării fostului hotel Național.

„Spre mare regret guvernarea PAS așa și nu se oprește, este insistentă pe cîteva lucruri importante în acest sens. Spre mare regret este un dosar repornit la indicația conducerii PAS, un dosar clasat care ține de hotel Național. Se încearcă a băga pe data de 5 octombrie cu o zi înainte de începutul campaniei electorale oficial și în ziua în care trebuie să fiu înregistrat ca și candidat. În data de 5 octombrie este ședința instanței de judecată cu un dosar fabricat, absolut scos din deget la indicația celor din conducerea PAS și în care bănuit se vrea Ion Ceban. Sînt pregătite titlurile de știri deja, toată lumea trebuie să ajungă acolo și să facă noutăți cît se poate de pompoase în această privință”, spune Ceban.

Totodată pe numele lui a fost pornit un nou dosar penal de către un procuror detașat din Hîncești pentru îmbogățire ilicită.

„Al doilea lucru și mai grav este că recent a fost pornit un dosar penal de un procuror detașat de la Hîncești pentru că în Chișinău nimeni nu a vrut să se ocupe de acest lucru, este vorba de un dosar pe o așa numită cauză fabricată de îmbogățire ilicită și reiterez, foarte mulți oameni care sînt conștienți de ceea ce fac și ce se face în PAS sînt împotrivă, dar taberele sînt împărțite. Astfel în cît, pînă la alegeri acest dosar trebuie să ajungă cu mare tam tam în instanța de judecată iar în adresa mea, a familiei mele să fie organizate show-uri cu mascați. Din cîte cunosc, mulți din CNA și SIS nu vor să participe la acest lucru. Cel puțin din trei surse am această informație, așa că să știți că dacă eventual se întîmplă să mă trezesc dimineața cu cosmonauții acasă cu mitraliere și cu automate, vreau să le transmit pe această cale nu este nevoie, dacă considerați că sînt vinovat de ceva, mă citați, eu nu plec nicăieri, vin la CNA la Procuratura Anticorupție, vă deschid ușile casei mele nu trebuie să veniți să speriați copii așa cum v-ați obișnuit să faceți în multe alte cazuri în raport cu aleșii locali”, spune Ceban.

Atât CNA cât și Procuratura Anticorupție nu au venit cu o reacție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE