Președintele Comisiei parlamentare juridice numiri şi imunităţi, deputatul PAS Olesea Stamate consideră inadmisibil modul cum a acționat șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin în raport cu  ex directorul Agenției Proprietăți Publice (APP), Alexandru Mustață. Acesta i-a expediat o scrisoare în care ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor.

„În mod normal, o asemenea plîngere, indiferent ce informații conține ea, o dai în procedură legală, care urmează a parcurge toate etapele verificării. Și chiar nu contează ce scrie în ea. Este o plîngere, o sesizare depusă de șeful unei instituții importante în acest stat, care gestionează toată proprietatea publică a statului”, a spus Stamate la voceabasarabiei.md

 „Din momentul în care se prezintă o asemenea sesizare, o dai în procedură. Mai mult decît atît, dacă vrei pentru tine să verifici, mai faci și o verificare paralelă. Atunci cînd ai dat-o în procedură, aștepți răspunsul, e evident că nu doamna Dragalin verifică direct informațiile care sînt prezentate în sesizare, dar o dai în procedură la procurori, aștepți răspunsul, iar în paralel faci anumite verificări. Și atunci cînd ai primit răspunsul de la subalterni și cu verificările pe care le-ai făcut, le contrapui și pentru tine îți faci niște concluzii. Asta ar fi fost corect”, a punctat Olesea Stamate.

La începutul lunii iunie, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a vorbit în fața angajaților PA despre o scrisoare primită de la directorul APP, în care acesta ar fi elucidat scheme de corupție cu implicarea judecătorilor și a procurorilor. În schemă ar fi figurat inclusiv numele procurorului Vasile Plevan, despre care Veronica Dragalin spune că este integru și că ar avea încredere în el.

Mai precis, în documentul expediat de Mustață către Dragalin este vizată compania „Eurostil Construct” care a edificat două construcții la Stăuceni, pe două terenuri din proprietatea APP. Construcțiile ar fi fost ridicate cu grave încălcări și în lipsa actelor juridice permisive, iar Plevan ar fi favorizat compania

În scrisoarea expediată către instituțiile de anchetă, Musteață spune că procurorul Vasile Plevan ar fi fost împotriva pornirii unei urmăriri penale pe acțiunile sesizate, întru elucidarea tuturor circumstanțelor.

La examinarea materialelor pe cazul acaparării terenurilor de la Stăuceni, Procurorul Vasile Plevan nu ar fi audiat reprezentanții Agenției Proprietății Publice, se menționa în demersul șefului de la APP.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE