Fostul președinte al Curții Constituționale, deputat în Parlamentul Independenței, Victor Pușcaș, s-a stins din viață, la vârsta de 80 de ani. Despre aceasta au anunțat rudele pe o rețea de socializare.

„Cu profundă tristețe și durere în suflet, Vă anunțăm despre faptul că astăzi a trecut în neființă, la vârsta de aproape 80 de ani, un om de o însemnătate deosebită în viața noastră, a unui om mare pentru statul nostru, a unui om - epocă - tatăl, bunelul, străbunelul nostru iubit, domnul Victor Pușcaș.

Bunelul nostru a fost un exemplu de onoare, înțelepciune, bunătate, generozitate și iubire necondiționată. A fost cel ce a învățat familia noastră, împreună cu bunica, să ne iubim unii pe alții și să ne susținem în toate.

A fost jurist, politician, demnitar de stat, doctor în drept, cercetător științific. A fost și rămâne a fi unul din cei mai puternici constituționaliști ai țării. Unul din autorii Constituției și unul din semnatarii Declarației de Independență. Viața domnului Pușcaș - a fost consacrată justiției.

Domnul Pușcaș, fiind capul familiei noastre, ne-a călăuzit pe calea dreaptă și ne-a învățat valoarea familiei, integrității și generozității. Am fost privilegiați să avem parte de timp prețios alături de el și ne vom aminti întotdeauna de momentele minunate pe care le-am petrecut împreună.

Pe lângă faptul că a fost un bunic extraordinar, soț, părinte, și străbunic, Dl Pușcaș a fost un om respectat și admirat de toți cei care l-au cunoscut. Mii de cetățeni, studenți, masteranzi și colegi au avut de învățat de la el.

El a lăsat o amprentă puternică și semnificativă în țara noastră, Republica Moldova, precum și pentru sistemul judecătoresc.

Bunelul nostru Va rămâne în inimile noastre, a familiei, prietenilor, discipolilor, colegilor și tuturor celor care l-au prețuit.

Victor Pușcaș a fost jurist de profesie. Între anii 1989-1994, el a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Prezidiului Sovietului Suprem al RSSM, apoi al Parlamentului Republicii Moldova. La data de 5 aprilie 1994, a fost numit în funcția de ministru pentru relațiile cu Parlamentul în Guvernul Andrei Sangheli (2).

A fost președinte al Curții Supreme de Justiție (1995-2001), președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (1998-2001) și președinte al Curții Constituționale a Republicii Moldova (2001-2007).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE