Oamenii legii au reţinut un bărbat pentru 72 de ore, fiind bănuit de cultivarea cînepei cu scop de comercializare în cantităţi deosebit de mari. El s-a dovedit a fi în vârstă de 30 ani, domiciliat în comuna Grătieşti, comunică Politik.md.
Poliţiştii au depistat în grădina casei bărbatului o plantaţie de cânepă bine îngrijită, care a fost nimicită, iar o parte din plante au fost sigilate şi transportate în laboratorul criminalistic pentru efectuarea expertizelor de specialitate. Totodată, în urma acţiunilor autorizate de percheziţii la domiciliul bănuitului, a fost depistat un sac în care se afla o masă verde-mărunţită şi uscată, asemănătoare cânepei, în cantitate de aproximativ 3 kg. Individul ar fi pregătit-o pentru ulterioara comercializare.
În acest context, poliţiştii au iniţiat măsuri speciale de investigaţii pentru a identifica şi alţi complici ai bărbatului. El este cercetat penal pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare, în cantităţi deosebit de mari. Dacă instanţa de judecată îl va găsi vinovat de cele incriminate, atunci el riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de la 7 până 15 ani.
Poliţia capitalei continuă activităţile de contracare a infracţiunilor legate de droguri. Totodată, sunt rugate persoanele care au observat plantaţii de genul dat, să informeze imediat serviciul specializat 902.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE