Reacția președintelui PPDA, Dinu Plîngău după Năstase l-a amenințat cu judecata. El spune că PPDA a luat act de declarațiile celor 9 consilieri municipali și nu s-a avântat să răspundă acuzațiilor fostului său șef de partid.

Ținând cont de meritele din trecut a domnului Andrei Năstase, mă voi abține să fac comentarii referitor la discursul pe care l-a avut astăzi în fața presei. Dumnealui a avut, în sfârșit, parte de o multașteptată eliberare de povara politicului pe care și-a expus-o așa cum a știut el mai bine. Drumul nostru politic, cel al Platformei DA continuă și avem multe de făcut împreună. Trăim vremuri complicate, avem de luptat cu dușmani reali: sărăcia, exodul masiv al populației, corupția la nivel înalt, promisiuni neîmplinite, guvernanți care nu conștientizează ce înseamnă responsabilitatea cuvântului promis în campanii electorale”, a spus Plîngău.

Amintim că azi, Andrei Năstase a anunțat că pleacă din PPDA alături de alți consilieri din CMC și spune că îl va da în judecată pe Dinu Plângău pentru că i-a acuzat de corupție.

„Fiecare dintre noi înaintăm demisiile din Platforma DA”, a spus Andrei Năstase, î,ntr-o conferință de presă susținută astăzi.

Andrei Năstase a mai precizat că îl va acționa în judecată pentru calomnie pe Dinu Plângău, actualul lider al Platformei DA..

„Vom demara procedurile juridice necesare acționării în judecată a președintelui partidului Platforma DA nu pentru ilegalitățile de până în prezent, pentru încălcarea statutului, ci pentru recidivă în comunicarea sa publică, prin care sugerează că consilierii municipali sunt corupți și ar fi în slujba unor grupuri de interese”, a spus Andrei Năstase.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE