LIVE TEXT: Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să adopte o declarație. A fost anunțată o pauză a ședinței până pe 28 aprilie

LIVE TEXT: Victoria Sanduța: „Solicităm abrogarea modificărilor operate recent de Parlament, să solicităm un nou termen pentru ca Adunarea să poată alege, dar nu numi noii membrii în CSM, iar asta ar însemna să existe mai multe candidaturi rezultate din pre-vetting”

Actuala Adunare Generală a Judecătorilor ar putea lua o pauză pe un termen nedefinit. O sugestie în acest fel a venit din partea președintelui Adunării, Anatol Țurcanu, care a criticat dur reformele în justiție, pe care le-a numit lipsite de profesionalism și dorință de a subordona justiția în interese personale. O posibilă pauză a Adunării va împiedica alegerea noilor membri ai CSM, iar în cazul în care pauza ar dura mai mult timp, noile modificări efectuate de Parlament nu-și au rostul. Totodată, potrivit judecătorilor se solicită finalizarea procesului de pre-vetting pentru a încheia procedura de selectare a tuturor magistarților la toate nivelurile de instanță.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE