unian.netȚara vecină, Ucraina, marchează astăzi 24 de ani de la proclamarea Independenței. Cu această ocazie, în centrul Kievului sunt organizate un șir de festivități, anunță Politik.md cu referire la agenția ucraineană de presă Unian.
Potrivit sursei, sute de oameni au venit echipați cu drapele naționale ucrainești, îmbrăcați în straie de sărbătoare, costume naționale ale Ucrainei. Cu un mesaj de felicitare a venit președintele ucrainean, Petro Poroșenko.
În același timp, el nu a putut evita și problema din estul Ucrainei, unde și în prezent au loc conflicte militare. Chiar și astăzi, în regiunea Lugansk se duc lupte armate, în această noapte și până dimineața fiind înregistrate focuri de armă și de tancuri.
Într-un marș festiv în centrul Kievului au venit și studenții academiilor militare. Ulterior, în orele după-amiezii va urma partea distractivă a sărbătorii. Mai multe ansambluri și trupe naționale, dar și internaționale vor evolua pe scenele din piețele: Kreshatik, Mihailovskaia, dar și pe piața Maidan.
Între timp, mai mulți oficiali europeni le-au transmis mesaje de felicitare ucrainenilor, iar un grup de diplomați străini care activează pe teritoriul Ucrainei au intonat imnul național ucrainesc.

  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE