Să fie introdusă Taxa cu Valoare Adăugată pentru revistele de import și să fie modificată Legea cu privire la tariful vamal, acestea sunt propunerile președintelui Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Chiril Lucinschi, anunță Politik.md cu referire la un comunicat de presă.

Potrivit sursei, autorul a elaborat în acest sens un proiect de lege privind modificarea unor acte legislative, printre care Codul fiscal și Legea cu privire la tariful vamal. Acest fapt este motivate prin dorința de a susține și dezvolta piața media autohtonă și pentru a elimina elementele de concurență neloială.
 
„Modificările operate presupun introducerea TVA pentru presa străină importată pe teritoriul Republicii Moldova. Această inițiativă este dictată de faptul că la moment piața media autohtonă nu este protejată în nici un fel de presa din străinătate, în special din cauza că publicațiile străine, care sunt importate pe teritoriul Republicii Moldova nu sunt plătitoare de TVA, dar și pentru că acestea vin în tiraje mari în comparație cu standardele Republicii Moldova avînd costurile de producție mult mai mici”, se anunță în nota informativă a proiectului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE