Premierul Dorin Recean a anunțat în cadrul nui briefing că trei miniștri și-au depus demisia. Este vorba despre ministrul Educației, Anatolie Topală, ministrul de Interne, Ana Revenco și ministrul Infrastructurii, Lilia Dabija.

„Anunț că 3 miniștri și-au depus ieri mandatul. Vreau să-i mulțumesc domnului Topală. Reforma universtitară pe care a început-o domnul ministru începe să aducă rezultate. A fost un proces complex, este un proces importnat pentru noi toți și ministrul Topală a asigurat toate resursele pentru ca această reformă universitară să aibă succes. (...) Vreau să mulțumesc ministrei Revenco. Dumneaei a făcut această apreciere Moldova mică o inimă mare. A avut o contribuiție foarte mare atunci când a luat leadership-ul la criza refugiașilor și a gestionat în situații de criză situații foarte complexe. La fel, Ana Revenco a pus bazele transformărilor necesare pentru a MAI și a asigurat ca MAI să aibă resursele necesare pentru ca să putem să facem un salt calitativ în ceea ce privește serviciul public. Mulțumesc mult doamnei Dabija. Doamna Dabija a asigurat realizarea a peste 300 km de drumuri. A fost un efort important pentru noi, mai ales pentru cetățeni și mediul de afaceri. Doamna Dabija a asigurat că astăzi facem parte din mecanismul european de conectivitate”, a menționat premierul, Dorin Recean.

„Luni, voi propune președintei Sandu lista noilor miniștri pentru aceste portofolii”, a mai spus Recean. Presa scrie că Andrei Spînu ar putea reveni în fruntea ministerului Infrastructurii. În funcția de ministru al Afacerilor Interne se discută candidaturile lui Viorel Cernăuțean și a lui Andrian Cheptonar, deputat PAS. Portofoliul de la Educație ar putea fi preluat de deputatul PAS, Dan Perciun. De asemenea, potrivit unor surse ar putea uma și alte demisii în Guvern.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE