Poliţia Republicii Moldova îndeamnă călătorii să evite deplasarea spre România prin punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, în contextul în care fermierii au blocat intrarea în vama. Totodată, Poliţia de Frontieră îndeamnă călătorii să opteze din timp pentru PTF Sculeni sau PTF Leova-Bumbăta.

„ Venim acum cu solicitarea către șoferii care și-au planificat deplasarea în România prin acest punct să evite acest traseu de deplasare", se arată în comunicatul emis de Poliţie.

La ora actuală, poliția încearcă să convingă fermierii să deblocheze drumul care duce spre vama Leușeni la frontiera cu România. Traficul este blocat în continuare. Și Serviciul Vamal recomandă călătorilor să opteze din timp pentru puncte alternative de trecere a frontierei cu România, în contextul în care punctul de trecere a frontierei Leușeni este blocat de agricultori.

De menţionat că fermierii din mai multe raioane ale țării au ieşit la protest pe mai multe trasee naţionale. La această oră, agricultorii sunt cu tehnica agricolă la Vama Leușeni. Aceştia sunt nemulțumiți de politicile Ministerului Agriculturii. Ei spun că nu au bani pentru a începe lucrările agricole de primăvară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE