Fragmente de dronă de tip „Shahed” au fost depistate duminică în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia din raionul Vulcănești. Poliția de Frontieră precizează că acestea nu prezintă pericole pentru comunitate, notează IPN.

„Operativ, informațiile au fost comunicate autorităților de competență, iar în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul. Menționăm că nu există riscuri sau pericole pentru comunitățile din zonă, iar autoritățile au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică”, se menționează într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

Instituția mai precizează că, din informațiile autorităților ucrainene, în noaptea de 9 spre 10 februarie asupra regiunii Ismail de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea de frontiera cu Republica Moldova, a avut loc un atac cu drone. Există bănuială că resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.

Fragmentele sunt ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratului General al Poliției și urmează să fie supuse expertizei.

În context, premierul Dorin Recean a condamnat ferm atacurile recente și nejustificate ale Rusiei împotriva Ucrainei, care au afectat din nou și Republica Moldova.

„Fragmente de dronă au fost găsite în partea de sud a Republicii Moldova. Investigația este în derulare. Siguranța publică este asigurată de către autorități și nu există riscuri pentru comunitățile locale”, a concluzionat premierul.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE