Conform unei hotărâri a Consiliului Superior al Magistraturii, toți judecătorii din R. Moldova se vor întruni în ședință publică la Adunarea Generală a Judecătorilor la 15 februarie curent, anunță Politik.md.

Potrivit hotărârii, în proiectul ordinii de zi a şedinţei figurează mai multe subiecte, precum: prezentarea publică a Raportului privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii şi a sistemului judecătoresc în anul 2012; aprobarea proiectului de modificare şi completare a Regulamentului cu privire la funcţionarea Adunării Generale a Judecătorilor; precum și alegerea unui membru în Colegiul de selecţie şi carieră şi a unui membru în Colegiul de evaluare a performanţelor din partea judecătoriilor.
Potrivit Legii cu privire la organizarea judecătorească, Adunarea Generală a Judecătorilor se convoacă anual, în şedinţă ordinară, în prima jumătate a lunii februarie, iar Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să anunţe data convocării cu cel puţin o lună înainte, stabilind şi proiectul agendei şedinţei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE