Uniunea Tineretului Comunist din Moldova a decis astăzi, 9 noiembrie, să urmeze pasul făcut de ex-comunistul Igor Dodon de a pleca din rândurile PCRM și de a se alătura Partidului Socialiştilor din Moldova.
Acest lucru a fost confirmat de către reprezentantul comsomoliştilor PCRM, Iurie Vitneanschi, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit lui Vitneanschi, tinerii membri ai PCRM sunt tratați ironic de către unii colegi de partid, care deseori sunt  agresivi, iar tinerii se simt marginalizați, opiniile lor nefiind luate în consideraţie.
”Nu putem susţine agresivitatea colegilor, care a fost manifestată saptămâna trecută, când Dodon, Greceanîi şi Abramciuc au anunţat că părăsesc PCRM. Noi susţinem ideea domnului Dodon şi suntem gata să aderăm la Partidul Socialiştilor. Suntem pentru bilingvism şi integrare europeană", susțin comsomoliștii.
De cealaltă parte, liderul Uniunii Tineretului Comunist, Nicolai Kuharenko, a precizat că organizaţia a fost părăsită de doar patru membri, şi nu de 200 membri precum a fost anunțat. Potrivit lui, gestul de astăzi al tinerilor comsomoliști nu este altceva decât o provocare murdară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE