Poliția din Macedonia a folosit gaze lacrimogene, pentru dispersarea sutelor de migranți și refugiați, care se aflau la frontiera grecească. Asta după ce au fost impuse mai multe restricții privind migrarea oamenilor prin țările balcanice, informează Politik cu referire la Euronews.
Potrivit sursei, tensiunile au escaladat după ce mulțimea s-a îmbulzit să treacă pe liniile de cale ferată. Estimativ este vorba despre circa 8 mii de persoane, majoritatea din Irak și Siria.
Țările din ruta Balcanilor, inclusiv Macedonia, au înăsprit verificările, reducând numărul de persoane care pot intra în fiecare zi în țară. Cel puțin 22 de mii de refugiați și migranți au încercat să treacă spre Europa centrală și cea de Nord, prin Grecia, în ultima săptămână.
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel a spus că Europa nu poate să permită Greciei să cadă într-un „haos” la un an după ce această țară „a luptat” să se mențină în zona euro. Astfel, Grecia a fost atenționată că numărul de oameni blocați pe teritoriul său s-ar putea tripla până la 70 de mii, în luna martie. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE