Poliţia iraniană a folosit gaze lacrimogene, joi, 9 iulie, împotriva câtorva sute de persoane care au sfidat autorităţile şi s-au reunit în apropierea Universităţii din Teheran, pentru a comemora revoltele studenţeşti din 1999, au anunţat martori oculari, citaţi de AFP.
“Poliţia a recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa” mulţimea, a afirmat un martor ocular, care a adăugat că între 200 şi 300 de manifestanţi, reuniţi pe bulevardul Kargar, în apropiere de piaţa Enghelab, strigau “moarte dictatorului” şi cereau poliţiei să îi “susţină”.
Manifeste au fost distribuite în ultimele zile la Teheran pentru a cere locuitorilor să iasă în stradă în scopul de a comemora revoltele studenţeşti din iulie 1999, dar şi pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor prezidenţiale de la 12 iunie şi faţă de realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.
După scrutinul de la 12 iunie, autorităţile iraniene au arestat mai multe figuri reformatoare, militanţi politici, jurnalişti şi sute de manifestanţi pentru a înăbuşi mişcarea de contestare faţă de realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE