Iga Swiatek a fost eliminată de Yulia Putintseva în turul 3 de la Wimbledon. Liderul mondial a câștigat primul set, dar apoi a fost de nerecunoscut și a pierdut cu scorul final de 6-3, 1-6, 2-6. Chiar dacă iarba e suprafața pe care poloneza se descurcă cel mai rău, rezultatul este unul total surprinzător, deoarece nici kazaha nu strălucește pe această suprafață.

Iga Swiatek a câștigat acum câteva săptămâni al 4-lea titlu la Roland Garros, iar apoi a preferat să nu joace niciun turneu pe iarbă înainte de Wimbledon. Poloneza spera că în acest an poate "sparge gheața" la Grand Slam-ul londonez, dar nu a reușit nici măcar să repete performanța de anul trecut, când a ajuns în sferturi.

Fără îndoială, pentru Yulia Putintseva succesul de azi e cel mai mare al carierei. Să câștigi în fața celei mai dominante jucătoare din lume în ultimii 3 ani, pe una dintre arenele legendare din tenis, e ceva unic pentru oricine. Swiatek nu a excelat niciodată pe iarbă, dar rezultatul de azi este o surpriză imensă, pentru că nici Putintseva nu preferă această suprafață, deși înainte de Wimbledon a cucerit trofeul la Birmingham.

Sportiva care reprezintă Kazakhstanul are 3 sferturi de finală la turneele de Grand Slam (două la Roland Garros și unul la US Open), dar la Wimbledon nu a trecut nici măcar o dată de turul secund până în acest an. De altfel, ea a câștigat doar 5 meciuri la All England Club până în acest an, toate în runda inaugurală.

Până la meciul de azi, Iga Swiatek avea o serie de 21 de victorii la rând în circuit. Wimbledon este al doilea Grand Slam din acest an în care poloneza iese încă din turul 3. Așa s-a întâmplat și la Australian Open, unde a fost învinsă de Linda Noskova.

Pentru un loc în sferturile de finală de la Wimbledon, Yulia Putintseva se va duela cu Jelena Oetapenko, una dintre cele mai în formă jucătoare din acest turneu. Letona s-a calificat în optimi pierzând numai 10 game-uri în primele 3 partide. Putintseva și Ostapenko s-au întâlnit de 4 ori până acum, împărțindu-și victoriile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE