Mai multe obiecte și substanțe interzise au fost depistate în instituțiile penitenciare din țară, care urmau să ajungă la deținuți prin căi ilicite.

Astfel, în urma unei verificări minuțioase, a unui colet, destinat unui deținut, de către angajații penitenciarului din Brănești, au fost depistate și ridicate 57 de pastile de culoare albă, de proveniență necunoscută, camuflate întru-un pachet de lapte condensat.

Alte două ilegalități au avut loc la Penitenciarul nr.13-Chișinău. Urmare a verificării coletelor cu provizii alimentare destinate deținuților, angajații instituției au depistat și ridicat un pachețel cu praf alb, camuflat într-un șampon. Într-un alt colet angajații penitenciarului au depistat și ridicat 150 de lei.

Prin urmare, toate eforturile persoanelor civile de a introduce obiecte și substanțe interzise în penitenciare, s-au dovedit a fi fără succes.

Pe marginea cazurilor respective, au fost acumulate materialele necesare și sesizați angajații organelor de poliție.

Administrația Națională a Penitenciarelor atenţionează: nu transmiteţi în detenţie alte obiecte şi substanţe decât cele permise de legislaţie. Riscaţi propria libertate!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE