Statele Unite ale Americii anunță sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi. Despre aceasta a informat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, notează IPN.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a semnat ambasadorul pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Autoritățile de la Chișinău au salutat decizia SUA, iar deputatul Marina Tauber a venit cu un comentariu în care s-a întrebat „de când ambasadorul SUA decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră”.

„Vă reamintesc, Moldova este un stat neutru! Numai cetățenii moldoveni vor decide cum și ce trebuie să facem. Decizia de astăzi - o ingerință directă a SUA în afacerile interne ale Moldovei.

Fac apel la întreaga opoziție moldovenească să-l recunoască pe ambasadorul SUA persona non grata în țara noastră. Orice întâlniri, la orice nivel, cu acest om favorizează actuala guvernare. Este timpul să demonstrăm că nu suntem robi”, a scris Marina Tauber pe pagina sa de Facebook.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE